Fordele ved at ha’ det dårligt...

Da jeg var lille måtte jeg blive hjemme fra skole, når jeg var syg.

Det var rart.
Rart at være hjemme hos min mor og rart at få opmærksomhed.

Jo. Jo. Jeg VAR syg. Havde feber, ondt i halsen eller var forkølet.
Grund til at blive hjemme og til at ligge i sengen.
Nåhh, hvor var det synd for mig.
Og, selvfølgelig ville min mor gerne ha’ at jeg havde det godt.
Igen.

Når jeg var syg, måtte jeg ligge på divanen med mit sengetøj. Den stod i stuen lige ved siden af køkkenet, hvor jeg kunne høre min mor’s lyde.

Og, så: ”Lige pludselig” hørte jeg lyden af trin. Dump. Dump. Dump. Opad. Ad trappen til afsatsen, hvor det allerhelligste forråd stod.

Og, lidt efter: Hurtige trin nedad trappen igen.

Og, nu en spændt venten… Og, JA! - min mor kom med varm hyldebærsaft til mig.

LYKKELIG var jeg.
Uhm, hvor det smagte.
Hvor var min mor bare sød - og, hvor var jeg bare heldig. Hyldebærsaft. Min mors hjemmelavede, som hele familien havde været med til at fremstille. Min far, som søgte om lov til at gå i naboens mose. Far og mor, som bar store beholdere hjem. Børn og voksne, som skrællede æbler. Indkøbet af sukker. DUFTEN, mens tutti-frutti’en boblede. De FØRSTE dråber der løb ud i min mors ælskede rustfrie skåle. Rensning, skoldning og påfyldning af flasker. Og, sidenhen - hyldebærsuppe med tvebakker af afkoget.

Efter et passende antal dage var jeg rask igen.
Hvile og opmærksomhed gør underværker.

Da jeg var flyttet hjemmefra, blev jeg nogle gange syg med f.eks. forkølelse eller influenza, hvilket ”gav lov til” at måtte blive hjemme fra arbejde.

Da jeg var cirka 29 år var jeg involveret i en vitaminforgiftning - som ”slog mig så meget ud”, at jeg var sengeliggende i næsten en måned.

Her blev det mig klart, at der ”ikke var nogen kære mor” - til liiige at være sød ved mig.
Og, her blev det mig klart - at jeg havde haft fordele eller med fine ord: Sekundær gevinster - ved at være syg. Nemlig forestillingen/ tankeformen - ”at have lov til at få opmærksomhed”. Nærmest et krav. ”Se hvor dårligt jeg har det” NU SKAL DU være sød ved mig.

Men, der var ingen til at være søde ved mig.

DER - liggende - svækket - besluttede jeg, at ville have de samme fordele i sund tilstand, som jeg tidligere havde fået - som syg.

HERFRA begyndte en interessant og udfordrende rejse med personlig ud-vikling.
Min personlige udviklingsrejse indeholder bl.a. at finde ud af, hvad der er godt for mig, samt at sætte fokus på det jeg GERNE vil - og, at få det på sunde måder.

Til dig, der læser dette, foreslår jeg, at også du sætter dit fokus på at blive - og være - god til at få det du har brug for på sunde måder.

Skriv til mig, så vi sammen kan finde ud af hvilke af mine tilbud, der vil være det bedste for dig, nu. Skriv til info@birgitmaanestraale.dk

Måske er dit første skridt at sige ja til mit nyhedsbrev
eller
at aftale en gratis 20 minutters samtale på telefon
eller via Skype.

Birgit Månestråle

Lad mig vise dig, hvordan du kan finde ud af, hvad du gerne vil, og give dig inspiration og praktiske redskaber til at nå dertil.

Kontaktoplysninger
Vilkår
Priser

Har du spørgsmål?
Ring til mig på 29 31 79 01
eller skriv til info@birgitmaanestraale.dk

På min hjemmeside learndanishwithease.dk kan du læse om undervisning i dansk.