Birgit Månestråles Brevkasse

Send dit spørgsmål til info@birgitmaanestraale.dk

Få besked. når der er et nyt svar, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.

Spørgsmål 1:
Jeg er i tvivl om, hvilket studie jeg skal vælge. Kan du give mig et råd ?

Baggrund:
Christina på 20 år er i tvivl om, hvilket studie hun skal vælge. Hun er student, og er nu i tvivl om, hvad hun vil. Hun er bange for at vælge forkert. Derfor vælger hun nu, ikke at vælge, ved at tage et sabbatår.

Svar:
Kære Christina.
Ros til dig for dit mod til at turde vise, at du er i tvivl. Det er helt almindeligt, at være i tvivl og nogle gange finder vi vores svar, hen ad vejen. Min livsrejse har været en snoet vej, med mere end en uddannelse. Mit råd til dig er derfor, at du bliver véd med at spørge dig selv: Hvad ER det jeg virkelig gerne vil, indtil du finder et svar, som føles godt for dig, og, at du undervejs griber de muligheder, som du ser eller får.

Nogle gange må vi begynde på noget, for at finde ud af om det er noget for os, og, det gælder også studievalg. Hvis det viser sig, at det studie du har valgt, alligevel ikke er det rigtige for dig, så kan du vælge på ny.

At påbegynde noget, som vi ikke er helt sikre på 'er noget for os', kan vise sig at være en indgang til noget, der bringer os nærmere det, vi - virkelig - gerne vil. Hvis vi gør vores bedste, er engagerede i de opgaver vi præsenteres for og fokuserer på de muligheder vi får for at lære, kan vi opsamle viden og erfaringer, ihvertfald personligt, som vi kan bruge i en eller flere andre sammenhænge. Så: Hop ud i at søge det du tror du gerne vil. Nu.

Vil du bruge et af mine redskaber til at finde ud af, hvad du virkelig gerne vil, så vil jeg foreslå dig, at begynde med metoden: Listeteknik, som du kan læse mere om her.
Du kan selvfølgelig også vælge at aftale coaching med mig eller at deltage i min workshop: Dit første skridt - og dit næste.

Du er velkommen til at skrive igen. Fortæl mig f.eks. 'hvad du tænker', så vil jeg give dig forslag til tanker, der kan støtte dig i at nå det, du gerne vil.

Du kan evt. begynde med at tænke:

  • Jeg kan finde ud af at vælge
  • Jeg tør vælge
  • Jeg vælger det der interesserer mig (og, det må jeg gerne).

Se forsiden til Birgit Månestråles Brevkasse her

Mine forslag er alene udtryk for mine synspunkter, og det er dit ansvar, hvordan du opfatter og bruger mine forslag. Læs mere om vilkår her

Birgit Månestråle

Lad mig vise dig, hvordan du kan finde ud af, hvad du gerne vil, og give dig inspiration og praktiske redskaber til at nå dertil.

Kontaktoplysninger
Vilkår
Priser

Har du spørgsmål?
Ring til mig på 29 31 79 01
eller skriv til info@birgitmaanestraale.dk

På min hjemmeside learndanishwithease.dk kan du læse om undervisning i dansk.