Råd til jul og til økologi

Jeg glæder mig - altid - til jul
og nu især, til julen 2017,
fordi jeg i oktober og november tilbyder et 8-ugers forløb med fokus på at have en god jul - og, at have et godt liv generelt.

Del af ‘at holde jul’ er at have råd til det.

En måde at have råd er, at have penge.
En anden måde at have råd på er at ‘vide hvordan’.

Del af ‘at vide hvordan’ kan indebære, at vi beslutter os for, hvad vi gerne vil.
F.eks.
"Jeg vil gerne give julegaver til - - -, - - -, - - - og - - - lave pakkejulekalendre til - - - og - - - finde på to pakker til pakkespil samt fire adventsgaver til - - -".

Når vi véd, hvad vi vil, kan vi gøre det, der skal til

Jeg vil f.eks. gerne have gode eller sjove gaver til julepakkespil - og, derfor griber jeg gode muligheder, når jeg ser dem.

Mellem jul og nytår 2016 har jeg været på indkøb i min lokale i Netto. Her var det muligt at købe ‘juleopvaskemiddel’ med enten et foto af en snemand eller et foto af nogle indpakkede gaver - for 2 kroner.

En dag købte jeg 2 af disse flasker med opvaskemiddel. Næste dag købte jeg yderligere to. Alle med snemænd.

Investeringen i eller købet af disse fire flasker opvaskemiddel giver mig mulighed for ‘at finde på noget sjovt’ til en pakkelegspakke, der f.eks. kan indeholde: Opvaskemiddel med billede af en snemand, en opvaskebørste, som jeg i løbet af året køber, når den er på tilbud, og måske en opvaskebalje, der også i løbet af et helt år vil komme på tilbud et eller andet sted. Måske koster alle tre dele mig ialt 6 kroner - eller, måske bliver det ialt 12 kroner eller 17 eller 22 - fordi jeg kun køber, når jeg synes, at prisen er god. Opvaskemidlet med billedet af snemanden kan også bruges som en for sjov gave eller en værtindegave i januar/februar, måske sammen med et viskestykke…

De 4 flasker opvaskemiddel kan jeg også vælge, selv at bruge, og hvis jeg gør det, har jeg mindst sparet 4 x 8 kroner. D.v.s. 32 kroner.

Da jeg købte ind i Netto, ville jeg også købe frisk mozzarellaost, der i den billigste form koster 5,95 kr. Lige ved siden af den billige lå der en økologisk. Samme mængde. Prisen var 9.95 kr. Da jeg jo havde sparet 32 kroner havde jeg sagtens råd til at købe økologisk. Så det gjorde jeg. Jeg købte også økologiske tomater, pastinakker, rødbeder og persillerødder for kun 5 kroner pr. enhed. Rødderne kan holde sig længe - så der sparede jeg mindst 33 kroner, samtidig med at jeg har gode fødevarer.

Ret nemt er det at have råd til både jul og til økologi!

Alt hvad jeg har gjort har været med udgangspunkt i

  • opmærksomhed
  • beslutning om at ville have råd til gaver
  • beslutning om at ville købe økologisk, når jeg kan.

Jeg véd hvor meget jeg sparede, fordi jeg checkede min bon, hvor rabatten ikke var fratrukket, så ‘lige pludselig’ stod jeg også med penge i hånden.

Alle de penge, som jeg ‘får i hånden’ ved at kigge mine bonner efter, kommer jeg i en sparebøsse til fornøjelser.

Der er mange fornøjelser ved at ‘være i nuet’, være opmærksom og at vælge det, jeg helst vil.

Brug min idé, hvis du vil

Brug den med henblik på jul eller på en hvilkensomhelst anden lejlighed, hvor du gerne vil noget bestemt og/eller hvor du tror, at du ikke har råd.
Når du fokuserer på noget, vil der åbne sig muligheder for dig og for det du - gerne - vil.

Vil du have et tip til, hvad du kan gøre for at have råd til det, du vil, så aftal en gratis 20 minutters samtale via info@birgitmaanestraale.dk. Foreslå et tidspunkt, der passer for dig, mellem kl. 8 morgen og kl. 8 aften.

Vil du læse mere fra mig, så tilmeld dig mit nyhedsbrev, som du kan læse mere om her.
Tilbage til bloggen

Birgit Månestråle

Lad mig vise dig, hvordan du kan finde ud af, hvad du gerne vil, og give dig inspiration og praktiske redskaber til at nå dertil.

Kontaktoplysninger
Vilkår
Priser

Har du spørgsmål?
Ring til mig på 29 31 79 01
eller skriv til info@birgitmaanestraale.dk

På min hjemmeside learndanishwithease.dk kan du læse om undervisning i dansk.