Bevidst Positiv Tænkning

Hvad er det egentlig?

Her er min forklaring:

Bevidst betyder: At være opmærksom på. At være tilstede i nuet. At observere. At betragte. Bevidst betyder også: At være klar over.

Bevidst kan også betyde, at du/ jeg/ vi - 'med overlæg' har valgt at ville finde noget positivt, også i situationer, der er udfordrende.

Positiv betyder: Noget godt. Noget der føles godt, glædeligt, opløftende. Positivt kan også være 'at se muligheder' i stedet for begrænsninger; at fokusere på det der er godt i stedet for at fokusere på det, der ikke er det; at søge efter, fremhæve, støtte, rose, glæde sig over det, der er godt i ens liv/ hverdagsliv/ en situation / et øjeblik.

Tænkning betyder: At tænke, at overveje, at bearbejde idéer. Tanker og tænkning bruger vi til at forholde os til det, der sker i vores liv samt til at forme vores liv i den retning vi gerne vil.

Tanker og tænkning påvirker vores følelser og den måde vi har det på.

Vi kan tænke bekymrede tanker, der f.eks. kan give os hovedpine eller ondt i maven.

Vi kan tænke glade tanker, der f.eks. giver os smil på læben og i øjnene, og, som 'tænder håb', giver glæde og lyst til 'at gore noget' vi gerne vil. (F.eks.: "Når jeg tænker på dig, bliver jeg så glad og varm indeni, at jeg bare har lyst til at være sammen med dig" (Hvornår kan vi ses?).


"Almindelig positiv tænkning" kan være godt. "Almindelig positiv tænkning" er bedre end 'negativ eller neutral tænkning' (fordi det er muligt at opleve glæde, håb og fremskridt). "Almindelig positiv tænkning" har den svaghed, at den kommer og går 'som vinden blæser'. Vi har ingen egentlig indflydelse. Held og lykke er indeholdt i 'almindelig positiv tænkning'.


Bevidst Positiv Tænkning er en form for metode, der medfører 'et resultat' som du kan se eller opleve, når du anvender metoden.

(Og, hvad er så lige en metode? En metode er en måde hvorpå vi, når vi gør noget bestemt, kan opnå et (bestemt) resultat).

Bevidst Positiv Tænkning består af disse dele:

  1. Du vælger at ville tænke positivt (eller at give 'at tænke positivt' en chance - f.eks. i 3 måneder).
  2. Du øver dig i at se efter/ fokusere på 'noget positivt eller glædeligt' så ofte som muligt.
  3. Du skriver om dine positive eller glædelige oplevelser/ øjeblikke/ glimt - i din Positive Dagbog.
  4. Du 'holder øje med dig selv' mens du ser efter det, der er positivt.
  5. Oplever du forhindringer for at se eller opleve 'noget positivt', søger du efter hvilken tanke eller hvilke tanker du tænker, der kan være mulige stopklodser.
  6. Du formulerer 'det modsatte positive' som en Positiv Selvbekræftelse (der er et positiv udsagn om den virkelighed du GERNE vil have, formuleret som om det allerede er din virkelighed) (Hvis du f.eks. tænker: "Det kan jeg ikke finde ud af" kan det modsatte positive være: "Det kan jeg finde ud af" (eller en eller flere varianter. F.eks. Jeg ser om jeg kan. Jeg undersøger om jeg kan)).
  7. "At snakke med dig selv", en ven, veninde, mentor, terapeut eller coach om 'det du tænker, føler og oplever' ved 'at være på vej til' at være god til eller endnu bedre til bevidst at tænke positivt.
  8. "At give slip på gamle oplevelser og erfaringer" f.eks. ved at lave katarsisskrivning. (Katarsis er græsk og betyder: Renselse.) Katarsisskrivning er at skrive lige det, der falder dig ind på et stykke papir, som du bagefter river i stykker og smider ud. Idéen er, at du skal give dig selv luft og indre plads til at kunne se og opleve mere af det, du synes er positivt. (Og, ved at skrive for renselse får vi nogle gange nogle svar, nøgler, indsigter eller forståelser, som vi kan bruge - positivt).

Jeg, Birgit Månestråle, har været introduceret til samt praktiseret Bevidst Positiv Tænkning siden 1982. Jeg deler gerne mine mange erfaringer, også med dig.

Kontakt mig via info@birgitmaanestraale.dk for at få inspiration til dit eller dine næste skridt.

(Tag små skridt tit - de kan føre dig vidt).

De bedste hilsner

Birgit Månestråle
info@birgitmaanestraale.dk

PS:

Du kan lære om Bevidst Positiv Tænkning ved at læse om det, ved at deltage i foredrag, kurser, workshops, temamøder, studiegrupper m.v.

Der er mange gode ressourcer.
Også på internettet.

Vil du lære med mig, vil jeg, udover at læse bøger om emnet, foreslå dig, hvis du 'vil gøre det selv', at du begynder med at skrive Positiv Dagbog hver dag i mindst 3 måneder.
(Lightudgaven af e-bogen: Skriv Positiv Dagbog er opdateret for nylig.
Du kan få et eksemplar ved at skrive til: info@birgitmaanestraale.dk).

Vil du have inspiration ved at mødes med mig har du mange muligheder.
(Mange muligheder med Månestråle (smil)):

  1. Mød mig. F.eks. på Fredensborg Slotsmarked den 9. september 2017 (eller i Horsens i november) (eller ved at aftale en gratis 20 minutters telefon- eller Skypesamtale) (Du er selvfølgelig også velkommen til at købe telefonsamtaletid af mig m.v.).
  2. Deltag i minikurset: Skriv Positiv Dagbog, der varer 2 x 3 timer, og som kan foregå i din by, i min by, Fredensborg, i Horsens eller i Espergærde
  3. Deltag i den 2-timers workshop: Tank op med Tankekort, som du kan købe kun til dig selv, eller dele med dine venner eller kolleger. (Kommer du til Fredensborg Slotsmarked den 9.9.17 mellem 10 og 15, har du også mulighed for at vinde workshoppen).
  4. Der er andre muligheder med mig: F.eks.: Coaching, hvor vi mødes, via email, telefon, Skype eller som Walk & Talk.

NB:

Ønsker du at få mails direkte fra mig, så send en email til: info@birgitmaanestraale.dk med ordene: Ja tak, jeg vil gerne modtage Birgit Månestråles nyhedsbreve. Skriv gerne i hvilken by du bor, samt den emailadresse, du ønsker, at jeg sender til.

Tilbage til bloggen

Birgit Månestråle

Lad mig vise dig, hvordan du kan finde ud af, hvad du gerne vil, og give dig inspiration og praktiske redskaber til at nå dertil.

Kontaktoplysninger
Vilkår
Priser

Har du spørgsmål?
Ring til mig på 29 31 79 01
eller skriv til info@birgitmaanestraale.dk

På min hjemmeside learndanishwithease.dk kan du læse om undervisning i dansk.